Εργαστήριο Θεάτρου για ενήλικες-Κάθε Σάββατο, 15:00-20:00, από 10/2/2024

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 

Από τον αυτοσχεδιασμό στην παράσταση: Αντιμετωπίζοντας το Θέατρο ως μια ολιστική πράξη τέχνης

Η Εκπαιδευτική και δημιουργική πορεία από τις ασκήσεις και τα παιχνίδια αυτοσχεδιασμού μέχρι το ανέβασμα μιας παράστασης

Γυμνάζοντας, σε πρώτο χρόνο, τα 3 βασικά εργαλεία της/του ηθοποιού-θεατράνθρωπου: το σώμα, τη φωνή και τη φαντασία -μέσα από ασκήσεις κινησιολογίας, φωνητικής/ορθοφωνίας και αυτοσχεδιασμού, αντίστοιχα-, στόχος μας είναι να οδηγηθούμε, σε δεύτερο χρόνο, στη δημιουργία και τη σύνθεση σκηνών και εντέλει στο ανέβασμα μιας παράστασης με ό,τι εμπεριέχει αυτό.

Πάντα με τη λογική του «φτωχού» θεάτρου του Γκροτόφσκι, όπου ο ηθοποιός και ο θεατής είναι τα μόνα απαραίτητα και αναγκαία συστατικά για τη συνθήκη του Θεάτρου, θα περάσουμε και από τις υπόλοιπες –εκτός της υποκριτικής- δημιουργικές διαδικασίες του ανεβάσματος μιας παράστασης: τη συγγραφή κειμένου, την κατασκευή κοστουμιών και σκηνικών, τη σκηνοθεσία.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσες και όσους ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εκπαίδευσης.

Καθοδηγήτρια: Τατιάνα Σκανάτοβιτς– Ηθοποιός/Σκηνοθέτις/Μουσικός

Με ελεύθερη συνεισφορά

Δηλώσεις συμμετοχής:

α)με inbox στη σελίδα του fb, Ομάδα Συντεταγμένοι

β) με μέιλ στο tatiscan@hotmail.com

γ) τηλεφωνικά στο 6987978268.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Tati nΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΚΑΝΑΤΟΒΙΤΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Σπούδασε γαλλική φιλολογία (Σορβόνη) πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και μονωδία (Εθνικό και Σύγχρονο Ωδείο) υποκριτική (Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου /Εργαστήρι υποκριτικής Κ. Καζάκου)

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια:

  • Θεατρικής ερμηνείας τραγουδιού με το Σ. Κραουνάκη
  • Υποκριτικής με το Σ. Χατζάκη
  • Ορθοφωνίας, εκφοράς του λόγου με την Κ. Παπαϊακώβου
  • Φωνητικού πειραματισμού με τη Σ. Γιαννάτου
  • Κινησιολογίας με την Τ. Παπανικολάου της Ομάδας Εδάφους
  • Κινηματογράφου με τους Π. Χούρσογλου, Α. Κόκκινο, Θ. Αγγελόπουλο κ.α

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα χειροποίητου κοσμήματος στο ΙΕΚ Γαλατσίου

Έχει κάνει 5 χρόνια Practical Tai-Chi-Chouan

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα από το Σύλλογο Επιστημόνων Χάθα Γιόγκα με επιπλέον ειδίκευση στη γιόγκα για εγκύους και στη γιόγκα για παιδιά.

Γλώσσες: Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά

Εκπαιδευτική εμπειρία

Έχει εκπαιδευτική εμπειρία ως δασκάλα φωνητικής και κλασικού τραγουδιού, δασκάλα γιόγκα και καθοδηγήτρια εργαστηρίων θεάτρου και yoga retreat (Η Φωνή του ηθοποιού, Γιόγκα και θέατρο, Εργαστήρι θεατρικού αυτοσχεδιασμού, Kαθοδηγούμενος θεραπευτικός διαλογισμός με μουσική-sound healing κ.α.)             

Το 2019 συνδιοργάνωσε και έκανε τη διερμηνεία στο σεμινάριο «Το μουσικό σώμα» του Jean-Jacques Lemetre, (μουσικό του Θεάτρου του Ήλιου της Αριάν Μιουσκίν) στο θέατρο Εμπρός.

Εργασιακή εμπειρία

Κατασκευάστρια χειροποίητου κοσμήματος

Ασχολήθηκε με την εμψύχωση και το θέατρο δρόμου

Συμμετείχε ως ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και μουσικοδιδάσκαλος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις όπως και σε τηλεοπτικές σειρές

Έχει πάνω από 20 χρόνια θεατρικής εμπειρίας στην υποκριτική, τη σκηνοθεσία, σύνθεση και διασκευή μουσικής και μετάφραση και διασκευή θεατρικών έργων («Όλο σπίτι κρεββάτι κι εκκλησία» των Ντάριο φο –Φράνκα Ράμε, «Καλόν Παράδεισο!», του Μισέλ Τραμπλέ, «Η Μέθοδος της κας Μαργαρίτας» του Ρομπέρτο Ατάιντε, «Γράμματα από τη Γη» του Μαρκ Τουαίην, «Το κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζύσκιντ, «Το παγκάκι» του Αλεξάντρ Γκέλμαν, «Κεντήματα» της Μαριάν Σατραπί).

Ιδρύτρια της θεατρικής ομάδας «Συντεταγμένοι», από το 2012 παρουσιάζει τα περισσότερα έργα της στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.

Συνεργασίες-σκηνοθεσίες:

-2023-24 σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στα 3 μονόπρακτα των Ντάριο Φο-Φράνκα Ράμε από το «Όλο σπίτι κρεββάτι κι εκκλησία»: «Το ξύπνημα», «Μαμά φρικιό» και «Η γυναίκα δεν είναι φλιπεράκι»

-2023 σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Π. Χάντκε «Κάσπαρ»

– 2022 μεταφράζει και σκηνοθετεί το έργο του Michel Tremblay «Καλόν Παράδεισο!» με πρωταγωνίστρια τη Ζώγια Σεβαστιανού

– 2019-2020 σκηνοθετεί την παράσταση «Το κοντραμπάσο» του Πατρίκ Ζισκίντ με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Βογιατζή

– 2017-2018 σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Φυλακισμένη» (2 μονόπρακτα των Ντάριο Φο/Φράνκα Ράμε) με την ομάδα Συντεταγμένοι καθώς επίσης σκηνοθετεί και παίζει στο έργο «Κεντήματα» βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ της Μαριάν Σατραπί, με την ομάδα Μιμόζες, στο θέατρο Εμπρός.

-Συνεργάζεται με την ομάδα Playback Ground και παρουσιάζουν από κοινού μία αυτοσχέδια παράσταση βασισμένη στα Γράμματα απ’ τη Γη του Μαρκ Τουαίην.

– 2016 με την ομάδα Μικροί Συντεταγμένοι παρουσιάζει το παραμύθι του Ο. Ουάιλντ «Ο νεαρός βασιλιάς» σε δραματοποιημένη αφήγηση στο θέατρο Εμπρός

– 2015 σκηνοθετεί τον Επικήδειο του Ι. Καμπανέλλη με πρωταγωνιστή το Μ. Δουκάκη.

– 2014 γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο «Α-Στερητικό (ένα stand up tragedy)» στο θέατρο Εμπρός.

 – 2011-2013 ιδρύει την ομάδα Συντεταγμένοι που παρουσιάζει το έργο του Ρ. Ατάιντε Η μέθοδος της κας Μαργαρίτας σε δική της μετάφραση και σκην. Δ. Τιμπιλή στο Νοσότρος και στο θέατρο Εμπρός.

– 2004 ιδρύει την ομάδα Στ’ αληθινά στα ψεύτικα που παρουσίασε το έργο «Το παγκάκ», Α. Γκέλμαν, σκην. Μ. Τζομπανάκη, στο Άλεκτον.

– 2001 σκηνοθετεί και παίζει στη μουσικοθεατρική παράσταση «Πωλούνται Αγάπες» που παρουσιάστηκε σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.

 

Scroll to Top